Hoe miljardairs reageren op beurs paniek

Miljardairs zien kans bij beurs paniek

De S&P 500 had zojuist de snelste daling van 16% ooit geregistreerd. Dat is ondanks een economie die op weg was om wederom een goed jaar te worden.  Zeker, deze daling in aandelen wordt allemaal aangedreven door de onzekerheid rond het coronavirus – en het is duidelijk een katalysator voor angst.

De beste investeerders ter wereld zien dalingen op de Amerikaanse aandelenmarkt als een opwindende kans. Het overwegen waard.

Met het constante spervuur ​​van analyse en opinies op televisie, in kranten en op internet, is het gemakkelijk om meegezogen te worden in de speculaties die zich afspeelt in de media. En dat maakt veel beleggers nog angstiger.

 

Lange geschiedenis van stijgingen

Voor aandelen, zoals de grote belegger Benjamin Graham zei, is de aandelenmarkt op de korte termijn misschien een stemmachine, maar op de lange termijn is het een weegmachine.

Wat betekent dit: Angst kan de markt op korte termijn stimuleren, we hebben het de afgelopen twee decennia gezien in een aantal potentiële economische en gezondheidscrises. Er zijn zoveel redenen om te verkopen zoals je in onderstaande grafiek kan zien.

Maar op de lange termijn gaat het om de kern van de economie en de kern van de bedrijven die deel uitmaken van de aandelenmarkt. En daarom kent de aandelenmarkt een lange geschiedenis van stijgingen, zelfs in het licht van frequente tijden van risicovolle periodes. Sinds maart 2009 een stijging van 431%.

Reasons to sell en beurs ontwikkeling

Wordt hebberig wanneer anderen angstig worden

Dus, zou je bang moeten zijn wanneer deze markt daalt, of moet je hebzuchtig zijn? Overweeg dit: terwijl de angst de winkel uitrent wanneer aandelen te koop worden aangeboden, beginnen de beste miljardairbeleggers ter wereld IN te kopen. Het feit is dat de beste beleggers ter wereld dalingen op de Amerikaanse aandelenmarkt als een opwindende kans zien. Dat zou jij ook moeten overwegen.

Geen hefboomeffect, geen zorgen volgens Ray Dalio

De meeste gemiddelde beleggers in aandelen hebben GEEN hefboomeffect. En daarmee zouden ze zich geen zorgen moeten maken over een daling van de Amerikaanse aandelenmarkt, behalve tegen zichzelf zeggen: “wat een geschenk” en zichzelf de volgende vragen stellen: “Heb ik contant geld liggen dat ik tegen deze goedkopere prijzen kan inzetten? En waar moet ik dat geld inzetten? ‘

Ray Dalio - iZelfBeleggen

Miljardair Ray Dalio, de oprichter van het grootste hedgefonds ter wereld, heeft gezegd dat ik denk dat dit het meest eenvoudige maar belangrijke feit is dat ooit over beleggen is gezegd … ‘Er zijn maar weinig zekerheden bij beleggen … ten opzichte van contant geld is er een van. ”

In eenvoudig Engels zegt hij dat de belangrijkste activaklassen (aandelen, obligaties, onroerend goed) in de loop van de tijd zullen stijgen. De waarde van deze kernactiva zal sneller groeien dan de waarde van contant geld.

Dat komt met een simpele veronderstelling. De wereld zal in de loop van de tijd verbeteren, groeien en een betere en efficiëntere plek worden om te leven dan voorheen. Als die veronderstelling onjuist is, moeten we ons veel meer zorgen maken dan de waarde van onze aandelenportefeuille.

Dat gezegd hebbende, als een gemiddelde belegger die geen hefboomwerking heeft, moeten dips in aandelen (met name Amerikaanse aandelen – de grootste economie ter wereld, met de diepste financiële markten) worden gekocht, omdat, in eenvoudige termen, op termijn de brede aandelenmarkt een opwaartse trend heeft.

Dit is de zeer eenvoudige filosofie die Dalio volgt, en vormt de kern van hoe hij geld verdient en hoe hij een van de beste en rijkste investeerders ter wereld is geworden.

Miljardairs Bill Ackman en Carl Icahn

Miljardairs Bill Ackman en Carl Icahn, twee van de grote activistische investeerders, likken hun vingers erbij af wanneer brede markten verkopen uit angst en onzekerheid. Ackman zegt dat hij met korting korting krijgt in hoogwaardige bedrijven wanneer brede markten om niet-fundamentele redenen achteruitgaan. Icahn zegt dat hij hoopt dat een aandeel dat hij bezit lager gaat, zodat hij meer kan kopen.

Bottom line: Dalingen in de brede markt zijn tijden om uw boodschappenlijstje tevoorschijn te halen.

Vind je dit artikel leuk? Deel het met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Eric Rikken

Eric Rikken

Co-founder van iZelfBeleggen. Al meer dan 20 jaar prive ervaring met beleggen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs van iZelfBeleggen, meld je hier aan.

Scroll naar top